«
Xiaomi Mi Note 3 kutusu

Fiyat performans ürünü cep telefonu denilince akla ilk gelen firma şüphesiz Xiaomi olmuştur. Çoğu kişi hatalar, sorunlar olabileceğini söylese de teknoloji şans işidir diyerek Xiaomi Mi Note 3 aldım. Daha elime geçeli 2 gün olmasına rağmen Xiaomi Mi Note 3 hakkındaki ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Ve bundan önce kullandığım ve incelemesini yaptığım Samsung Galaxy C7 Pro telefonum ile birkaç karşılaştırmalar yapacağım. Mi note 3 hakkındaki detaylı incelememi ise 2-3 ay kullandıktan sonra sizlerle paylaşacağım.

TASARIM: Xiaomi Mi Note 3, tasarım konusunda oldukça sade, iphone modellerini anımsatacak kavisli ekran ile karşımıza çıkıyor. Çift kameranın, flaşın, mikrofon ve hoparlörün, ses tuşlarının konumlandırması oldukça güzel. Görünüş açısından da pahalı bir telefon hissi uyandırıyor diyebilirim. Mi Note 3’ün parmak izi okuyucusu bulunan home tuşunun oyuntulu olması bazı kişiler tarafından beğenilmese de benim oldukça hoşuma gitti.

Xiaomi Mi Note 3 siyah 64 gb görünüşü

ARAYÜZ: Android 7.1.1 sürümüyle gelen telefonda Xiaomi kendi özel arayüz yazılımını kullanıyor. Miui olarak adlandırılan arayüze alışmak biraz zor olabiliyor. Uygulamaların tümünü gösteren menü butonunun bulunmaması, tüm uygulamaların ana ekranda yer almasına alışmak gerekiyor. Şayet alışamayanlar Launcher uygulaması yükleyerek arayüzde değişiklik yapabilirler. Samsung’un klasik arayüzünden sonra Miui arayüzüne kullanmaya alışmak gerekse de, ben az ve yeterince uygulama kullanarak telefonu hızlı tutmayı istediğim için orijinal arayüzü (rom) kullanmayı tercih ettim. Bir çok özelliğin bulunması ve istediğiniz çoğu şeyin özelleştirilebilmesi açısından telefonun güzel olduğunu söyleyebilirim. Dolu dolu özelliklerin olması ilk başta karmaşık gelse bile kısa sürede alıştım ve daha keşfedilmeyi bekleyen çok fazla özelliğinin olduğunu düşünüyorum.

KAMERA: En çokta kamera konusunda güzel özellikler sunan Mi Note 3, çift kamerası ile harikalar yaratıyor. Günümüzde çoğu kişi bokeh efekti ile (arka bulanık) fotoğraflar çekinme trendine ayak uyduruyor. Çift kamerası ve portre modu özelliği ile Mi Note 3 güzel fotoğraflar çekmemize olanak sağlıyor. Birkaç yaptığım denemede gün ışığında güzel sonuçlar veren portre modu, düşük ışıkta kumlanmaya yol açıyor. Normal kamera modu ise portre moduna göre daha net çekimler yapıyor. Doğru odaklama yapıp ışığı ayarladıktan sonra net fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Xiaomi Mi Note 3 ön kamera çekimi, orjinal fotoğraf. (Büyütmek için fotoğrafa tıklayınız)

Gece vakti kapalı ortamda (loş ışıkta) otomatik modda çekim yaparken netlik düşmektedir. Yalnız şu varki bu iPhone 8 Plus kullanan arkadaşımın telefonunda da aynı durumda. Düşük ışıkta rahatsız edecek kadar netlik kaybı olduğunu düşünmüyorum. Samsung Galaxy C7 Pro’dan sonra Mi Note 3’ün kamerası bana profesyonel bir izlenim bıraktı. Yıllarca bana yetecek bir kamera…

Xiaomi Mi Note 3 portre modu çekimi

PİL PERFORMANSI: Pil performansı konusunda biraz beklentimin altında kaldığını söyleyebilirim. Galaxy C7 Pro’ya göre 20-30 dakika daha kısa sürede pili bitiyor. Telefonu aldığım ilk gün %100 sarjdan %9 sarja düşene kadar yaklaşık 8 saat 26 dakika açık ekran süresi aldım. Bu kötü bir oran değil yalnız eski telefonumda 8 saat 50 dakikalara kadar ekran süresi aldığım için beklentimin altında kaldı.

Henüz oyun performansını test edemedim. Telefona tek yüklediğim oyun “Knife Hit” oldu.

PARMAK İZİ: Şuan için parmak izi okuyucusu oldukça hızlı çalışıyor. Parmak izi okuyucusunun olduğu home tuşu içe göçük (oyuntulu) olduğu için parmağınız tam yerine denk geliyor ve böylelikle daha hızlı açılıyor.

KUTU İÇERİĞİ: Mi Note 3’ün siyah kutusu göz alıyordu. Kutu içeriğinde silikon kılıf, ekran koruyucusu olması gayet güzeldi. Fakat kutu içeriğinden kulaklık çıkmadı. Telefonda kulaklık girişi bulunmuyor. Bu nedenle kulaklık girişini sarj girişi yuvasına dönüştüren bir aparat eklemişler. Açıkçası Xiaomi’den dandikte olsa kulaklık göndermesini beklerdim.

Xiaomi Mi Note 3 hakkındaki ilk izlenimlerim bu şekilde. Sürekli güncelleme alan telefonun oyunlarda nasıl bir performans vereceğini, sorun çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyorum. Uzun bir kullanımın ardından sizlerle paylaşacağım.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *