İnternet sektöründen kazanç sağlamak isteyen çoğu kişi şüphesiz Google’nin Adsense servisini kullanmaktadır. Bende yaklaşık 7 yıldır Adsense kullanarak kazanç sağlıyorum. Sitelerden nasıl para kazanılır, neler yapılması gerekir bunlar uzun konular. Ama bunlar hakkında fikri olupta Adsense hesabı olmayanlar için bir yöntemden bahsedeceğim.
Biliyorsunuz ki, Adsense’ye kayıt olmak bir onay sürecinden geçiyor. Sitenizi hazırlıyorsunuz, her şeyin eksiksiz olduğunu düşünürseniz Adsense başvurusu yaparsınız. Tabi ki bu adımda birçok kişi hatalar yapabiliyor veya sitedeki eksikler nedeniyle adsense onayı alamıyor. Denenmiş bir yöntem ile domain ve hosting haricinde hiçbir masrafınız olmadan Adsense hesabı almak hakkında bilgiler vereceğim. (Kısaca not düşmekte fayda var. Bazıları soracaktır. Domain ve hosting aldıktan sonra zaten başka bir masrafımız yok diyecektir. Ama bilinmeli ki insanlar sitelerine yazı eklemek için özgün makale satın alıyor. En az 15 makale aldığınızı düşünürseniz. 30-50 TL arasında masrafınız oluyor. Ve kesin Adsense onayı alıp almayacağınız da belli değil)
Site Kurulumu
1. Adım: Sitemizi Arapça dilinde açacağız. Buna göre uygun bir kategori bulunuz. Örnek olarak teknoloji, spor veya sağlık kategorisinde > diş sağlığı ile ilgili bir site açabiliriz.
2. Adım: Yabancı bir firmadan domain satın alıyoruz. Örnek olarak NameCheap sitesinden domain alabilirsiniz. Bu sitede .review uzantılı domainler yaklaşık 2,5 – 3 TL civarında.
3. Adım: Tercihen yine yabancı bir firmadan hosting alıp domaini bu hostinge yönlendiriniz. En ucuz fiyatlı hostingi dahi alsanız size yeter.
4. Adım: Siteye wordpress kurunuz. En çok tercih edilen ve kullanımı kolay olan ücretsiz yazılım wordpress olduğu için benim tercihim de bu oluyor. (Cpanel’e girerek otomatik wordpress kurulumu yapabilirsiniz.)
İçerik Eklenmesi
5. Adım: Belirlediğiniz kategorideki bir siteye girip teknoloji haberlerini kopyalayınız. Google Translate ile makaleyi Arapça diline çevirin. (Tercihen İngilizce’den Arapça’ya çevirmenizi öneririm. Türkçe’den Arapça’ya çevirseniz de olur) Arapça’ya çeviri yaptığınız makaleyi sitenize ekleyin. Başlık dahil olmak üzere tüm içerikler Arapça olsun. Yazıya kapak resmi (Öne çıkan görsel) ve yazı içine 1 adet resim ekleyin. Bu resimleri Photoshop, Photoscape gibi programlar ile üzerinde oynama yaparak özgünleştirin ve o şekilde sitenize ekleyin.
6. Adım: Sitenize en az 15 adet olacak şekilde ve 200-250 kelimelik yazılar ekledikten sonra Hakkımızda ve İletişim sayfalarını oluşturun. Bu sayfaları da yine translate aracını kullanarak oluşturabilirsiniz.
Başvuru İşlemi
7. Adım: Google Search Console‘ye girerek sitenizi ekleyiniz.
8. Adım: Google Adsense‘ye giriş yaparak başvuru işlemimizi yapıyoruz.
Bu işlemlerin ardından başvurunuz incelemeye alınacak ve yaklaşık olarak 3-10 gün arasında onayı almış olacaksınız. Bol kazançlar…
Bir Cevap Yaz