«
opel astra h 2011

Uzun süredir hayalini kurduğum, günleri saymakla bitiremediğim ilk aracımı aldım.

Beyaz renkte olan aracım 2011 üretimi Opel Astra H Essentia model olup benzinlidir. Araçla ilgili birkaç detayı sizlerle paylaşmadan önce aracı almadan önce yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum. Çünkü gerek paramı biriktirmek olsun, gerekse doğru aracı araştırma sürecim olsun çok yoğun ve stresli geçti. Stres diyorum ama bu heyecanla karışık bir duygu :)

Bütçeye göre en iyi araç arayışı

Düşük bir bütçesi olan herkes elbet elindeki az parayla çok şeye sahip olmak ister. Şüphesiz bu böyledir. İstisnalar olsa da bende elimdeki az parayla en iyi donanıma sahip aracı almak için aylarca araştırma yaptım. Ve bu süreçte çok fazla takıntı sahibi oldum. Bir aracın direksiyonunda fonksiyonel tuşların olup/olmaması bile takıntı haline gelmişti. Eğer ki ses açma/kısma tuşu yoksa o arabayı direkt kafamdan çıkarıyordum. Hal böyle olunca benim için işler çok zorlaştı.

Ortalama bütçem 45-50 bin TL arasındaydı. Yapacağım masrafları da düşündüğüm zaman maksimum 47 bin TL’ye aracı almayı planlıyordum. Genellikle Volkswagen Golf/Polo, Ford Fiesta, Kia Rio gibi araçlara bakıyordum. Kendimi tamamen bunlarla sınırladığım için diğer araçları göremiyordum bile. Değerli arkadaşım Fatih’in ve İstanbul’da yaşayan dayısının da arayışları ile Opel Astra aracımı buldum. Öncelikle bu model araçlarla ilgili geniş bir araştırma yaptım. Daha sonra ilandaki araçla ilgili detayları inceledim. Hepsini karşılaştırdığım zaman ilandaki Opel Astra sunroof hariç en dolu araçtı. Aklımdaki diğer araçlar ile karşılaştırdığım zaman fiyata göre en dolu ve temiz araç buydu.

Fatih ile birlikte Sinop’tan çıktık İstanbul yollarına düştük. Ben yinede kafamda Volkswagen, Ford gibi araçları yer edindiğim için Opel’e sıcak bakmıyordum. Ama gidip görmek en doğru karar olur dedim ve macera başladı.

İstanbul’a Opel’e bakmaya gittim

Değerli dostum Fatih Emin Parlak ile birlikte 21.00’da bindiğimiz otobüsten 06.30 sularında İstanbul Esenler otogarına inmiştik. İstanbul’da Oto Elektrik işi yapan Ergin Yılmaz abim bize eşlik edecekti. Bir süre kendisini bekledik. Ergin abimle birlikte kahvaltımızı yapıp satıcıyı aradık ve yanına gittik. Şunu söylemek istiyorum ki; ilanda gördüğüm araçla gözle gördüğüm araç arasında fark vardı. Hatchback kasa arabaya göre biraz daha uzun ve genişti. (Polo’ya kıyasla) Aracı çalıştırdığımız zaman motorun sesine, aracın görünüşüne, aracın içinin temizliğine adeta bayıldım. Ve arabaya karşı olan ön yargım ortadan kalktı.

Oto elektrik ustası olan Ergin abim aracı ilk olarak yerinde inceledi. Direklere, şaselere, aracın çalışmasına baktı. Burada araba temiz diyerek daha detaylı incelemek için sanayiye götürdük. Sanayide aracı bilgisayara bağlayıp hatalarını inceledik, boya ve değişen durumuna detaylı olarak bakıldı, motor incelendi. Bir eksper servisinin yapabileceği her şeyi Ergin abim sağolsun halletti. Ve binilecek, temiz araç olduğuna karar verdik. Sonrasında Opel Astra H 2011 sahibi oldum :)

Araç hakkında görüşlerim

Dış görünüşü oldukça güzel, spor bir araç. Benim aracımda ekstra spoiler, ön arka karlık ve marşpiyel bulunuyor. Bunlar araca daha spor görünümü katmış durumda. İç dizaynı çok spor olmasa da beni rahatsız etmedi.

Döşemeleri çok güzel, koltukları oldukça rahat. Uzun yolda bel ağrısı çekmedim. Aracın kendi ses sistemi oldukça tatmin edici. Ekstra sistem yapmayı düşünmüyorum.

Araç benzinli ve LPG takılı değil. Bu yüzden biraz fazla yakıyor. Fakat hesapladığım zaman LPG taktırsam gerek lpg kitinin fiyatı, gerek ekstra masrafları en az 2 yılda kendini amorti ediyor. Motora verdiği zararda cabası. Benzin fiyatından ötürü aracın yakıt tüketim fiyatı yüksek. Sakin kullanımda cebimi çok yakmayacak şekilde aracı kullanıyorum. 45 TL’lik lpg almak yerine 50 TL benzin alıyorum ve bu beni birçok masraftan kurtarıyor.

1.6 motor 115 beygir güce sahip bu canavar hızlı sürüşlerde aracı savurmuyor. Ben şuanlık düz yolda 186 km hıza kadar deneme yaptım. Bassam daha da gidecekti. Ama hıza karşıyım, kısa süreli bir denemenin ardından tekrar normal hızıma düştüm. Araç 5 ileri vites ve 6 ileri olsa hem yakıt yönünden tasarruf sağlardı hem de yüksek km hızlarda devir biraz daha düşerdi. Bu aracın 6 ileri olmasını isterdim.

Camlara film çektirdikten sonra.

İnşallah herkes istediği araca sahip olur, herkese güzel günler dilerim. Araçla ilgili merak ettiklerinizi yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *