«
Adsense Kayit Olmanin Puf Noktalari

Web üzerinden kazanç elde etmek isteyenlerin bildiği üzere en iyi kazancı Google’nin Adsense servisi sağlamaktadır. Her sektöre göre farklı reklam firmaları bulunsa da bunlardan en iyisi, en çok kazandıranı ve en çok bilineni Adsense’dir.

Bu yazımda sizlere adsense alabilmek için dikkat etmeniz gereken püf noktaları açıklayacağım. Yapacağım bu liste size ℅100 adsenseye kayıt olacağınız garantisini vermez. Yıllardır Adsense’ye kayıt olarak ve kayıt hizmeti vererek nasıl Adsense alınır? sorusu hakkında tecrübeler edindik. Bu tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım.

Adsense’ye kayıt olurken izlediğim yolları başlıklar halinde ve madde madde açıklayacağım. Aklınıza takılan bir soru olursa yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Sitenin Kurulması

  1. Daha siteyi açarken dikkatli oluyorum. Site domainini içerik ile alakalı alıyorum. Bir sağlık sitesi açacaksam sagliksitesi.com gibi bir domain alıyorum.
  2. Site tasarımının sade olması, çok karışık olmaması ve hızlı açılması gerekiyor. Yavaş tasarım/tema seçiminden kaçının.
  3. Sitenizi yavaşlatan bir unsur varsa bu sorunları çözün.
  4. Sitenin seo ayarlarını yapın. Wordpress kullanıyorsanız “All in one seo pack veya yoast seo” gibi bir seo eklentisi kullanmanızı ve ayarlardaki gerekli alanları doldurmanızı öneririm.

Kategori & İçerik Eklenmesi

  1. Site kategori ayarlarınızı yapınız. Sağlık kategorisinde site açacaksanız “Anne sağlığı, bebek sağlığı, kış hastalıkları” gibi kategoriler oluşturabilirsiniz.
  2. Oluşturduğunuz kategorilere uygun içerikler ekleyin. Yalnız içerik eklerken örneğin “Bebek sağlığı” kategorisine “Şifalı bitkiler” ile ilgili içerik eklemeyiniz.
  3. Ekleyeceğiniz içerik/yazı olabildiğince çok bilgiye yer vermelidir. Başlığınız “Kayısının faydaları” ise tek tek tüm faydalarını yazınız. 10 tane faydası varsa 6 tanesini yazıp bırakmayın. Google sizin kullanıcıya/ziyaretçiye ne kadar bilgi verdiğinizi ve diğer sitelerden ne kadar farklı olduğunuzu inceler.
  4. İçeriğin kelimesi sayısı minimum xxx olsun diye bir kural yoktur. Bir önceki maddede belirttiğim gibi faydalı bilgiyi kaç kelimede verebilirseniz o kadar kelime kullanın.
  5. Eğer ki kendinize minimum kelime sayısı sınırlaması yapmak istiyorsanız 230-250 kelimeyi baz alabilirsiniz. Kelime sayınız 500-700 kelimelere kadar da çıkabilir.
  6. Dikkat edin! Uzun makale yazacam diye boş cümleler kurmayın. Dönüp dolaşıp aynı bilgileri vermeyin.

Sayfaların Eklenmesi

  1. Hakkında sayfası ve iletişim sayfası oluşturunuz.
  2. Hakkında sayfasında sitenin amacı, site domain/hosting firmaları hakkında bilgiler, tema/yazılımcı hakkında bilgiler veriniz.
  3. İletişim sayfasında mail adresiniz, iletişim formu gibi bilgilere yer verin. Sakıncası yoksa adres bilginizi ve telefon numaranızı da yazınız. Bu bilgilerin adsense kaydı yaparken kullandığınız bilgilerle aynı olmasına özen gösteriniz.

Başvuru Süreci

  1. Başvuru yapmadan önce bir ziyaretçi gözüyle sitenizi inceleyin. Böyle bir siteye girip yazı okusaydınız ne düşünürdünüz? Eğer ki bu iş tamam diyorsanız başvuru yapmaya yaklaştınız demektir.
  2. Sitenizin anasayfasını kontrol edin, anasayfanız içerikle dolu gözüksün. Anasayfada 15 yazı için alan varsa 10 yazı ekleyip bırakmayın. Siteniz boş değil dolu gözüksün.
  3. Sitenin sağ blok (sidebar) kısmında en çok okunanlar/yeni eklenenler tarzında bileşenleriniz bulunsun. Sağ blok boş kalmasın.
  4. İçerik sayısı 20 kadar olması idealdir. Yazılarınız kısa ise içerik sayısını arttırabilirsiniz.
  5. Başvuru yapınca sitenize eklemeniz gereken reklam kodlarını bir adet sağ sidebara 300×300 reklam, yazı içine bir adet esnek reklam veya 300×250 reklam eklemenizi öneririm. Çok reklam eklemek yerine az reklam ve ziyaretçinin görebileceği alanlara eklemeniz faydalı olacaktır.

Bu adımları izledikten sonra adsense alacağınızı umuyorum. Bu bilgiler kendi izlediğim yoldur.

Eğer adsense hesabınız onaylanmazsa ve ücretli olarak Adsense satın olmak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz. Adsense kaydınızda ücretli destek olabilirim.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *